KIDOLGOZOTT SZÓBELI TÉTELEK
Folyamatosan dolgozom ki és rakom ki a tételeket.
Ha van Neked is, és közzétennéd a csoportnak, akkor küldjed ide: amon@t-online.hu
OKJ (várható) vizsgaidőpontok (Lukácsi T. nov. 10-i e-mail):

2015. jan.12. hétfő   8 óra és 10.15 óra írásbeli

2015. jan. 19. hétfő 8 óra  gyak.-szóbeli
1. OKJ VIZSGA ANYAGAKÖNYVEK
Szőlész-borász megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye                             
Vizsgakövetelmények
34_541_06_szolesz_borasz.pdf
Órarend
Orarend.pdf
OKJ vizsgajelentkezési lap
OKJ_vizsgara_jel_lap_I_csop.doc

5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység        OKTATÓ ÁLLÍTJA ÖSSZE, RÖVIDESEN!

A vizsgafeladat megnevezése: Vincellér

A vizsgafeladat ismertetése: Adott feladaton belül végrehajtja a szőlészeti munkavégzéshez szükséges komplex

vizsgafeladatot, amely magában foglalja a szőlészeti műveleteket, a gépészeti, a munkavédelmi és a

minőségbiztosítási feladatokat.

A vizsgafeladat időtartama: 240 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%

A vizsgafeladat megnevezése: Borász

A vizsgafeladat ismertetése: Adott feladaton belül végrehajtja a borkészítés területéhez hozzátartozó komplex

gyakorlati feladatot, mely magában foglalja a borászati technológiát, a borászati gépeket és a minőségbiztosítást.

Emellett számot ad a biztonságos munkavégzéshez szükséges tudásáról is.

A vizsgafeladat időtartama: 240 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30%

5.3.2. Központi írásbeli vizsgatevékenység   KÖZPONTILAG ÉRKEZIK A VIZSGA NAPJÁN

A vizsgafeladat megnevezése: Vincellér írásbeli

A vizsgafeladat ismertetése: Összetett feladat keretében megoldja a szakmai alapkérdéseket, a gépészeti terület

kérdéseit és a szakmai számítások, a gazdálkodási terület feladatait.

A vizsgafeladat időtartama: 120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%

A vizsgafeladat megnevezése: Borász írásbeli

A vizsgafeladat ismertetése: Központi készítésű szakmai elméleti anyag, melyben megtalálható a borászati

technológia, benne a szakmai számítások; a gépészeti alapismeretek és a gazdálkodás témaköre, kiegészülve az

alapvető vendéglátói ismeretekkel.

A vizsgafeladat időtartama: 120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%

5.3.3. Szóbeli vizsgatevékenység      CSATOLVA ALÁBB A SZŐLÉSZ ÉS A BORÁSZ

A vizsgafeladat megnevezése: Szőlőtermesztés szakmai elmélete

SZŐLŐTERMESZTÉS SZÓBELI TÉTELEK:


Szolesz-borasz-szobeli-tetel-szolotermesztes.pdf

A vizsgafeladat ismertetése: A szőlészeti témakör vizsgakérdéseit kell megválaszolni, amely magában foglalja a

szőlészet, a telepítés és az alapvető borkészítés témakörét, a hozzájuk tartozó adminisztrációs feladatokkal,

gazdasági ismeretekkel.

A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%

A vizsgafeladat megnevezése: Borászati technológiai feladatok

BORÁSZAT SZÓBELI TÉTELEK:   


Szolesz-borasz-szobeli-tetelek-boraszat.pdf

A vizsgafeladat ismertetése: A borászati technológia központi tételeit kell megválaszolnia, amelyben

megtalálhatóak a technológia különböző kérdései (feldolgozás, erjesztés, borkezelés, borkülönlegességek

készítése, palackozás, borászati gépek, borvidékek).

A vizsgafeladat időtartama: 30 perc (felkészülési idő 20 perc, válaszadási idő 10 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 10%
2. SZAKMAI ANYAGOK, TESZTKÉRDÉSEK
2.a.   Szakmai anyagok, tesztkérdések
           Tesztkérdések 2. sorozat2.Irasbeli-Vizsga.docx
           Tesztkérdések 3. sorozat3.Irasbeli-Vizsga.docx
           100-pontos borbírálati lap100-pontos-borbiralati-lap.jpg
           ÜRES 100-pontos borbírálati lapUres-100-pontos.jpg
           100-pontos borbírálat szakszavai100-pontos-biralat-szakszavai.docx
           2011-es nemzetközi borászati jelentés2011-borjelentes.docx
           2013-as borpiaci jelentés 2013-Borpiaci-jelentes.docx
           2014-es borpiaci jelentés2014-Borpiaci-jelentes.docx
           Borász szakszavak borasz-szakszavak.pdf
borasz-szakszavak_0001.pdf
borasz-szakszavak_0002.pdf
           Borban az egészségborban-az-egeszseg.pdf
borban-az-egeszseg_0001.pdf
           Borfogyasztási szokásokborfogyasztasi_szokasok_2011.pdf
           Borvásárlás meghatározójaborvasarlas-meghatarozoja.pdf
           Borvásárlási helyekborvasarlasi-helyek.pdf
           Parafa dugókParafa-dugok.pdf
           Szőlőmagolajszolomagolaj.pdf
szolomagolaj_0001.pdf
2.b.   2014.10.20-án érkezett szakmai anyagok
           MorfológiaMorfologia.pdf
           A metszés biológiai alapjaiA_metszes_biologiai_alapjai.pdf
           A tenyészidő kezdetének megállapításaA_tenyeszido_kezdetenek_megallapitasa.pdf
           Művelésmód előnyei és hátrányaiMuvelesmod_elonyei_es_hatranyai.pdf
           Szőlő rendszerezéseSzolo_rendszerezese.pdf
           Növényvédelmi szabályozásNovenyvedelmi_szabalyozas.doc
3. KÉPEK A LABORGYAKORLATRÓL - 2014.08.02.
       Klikkej a képre a nagyobb méretért.
1.2.3.4.
5.6.7.8.
9.10.